Symposium

Groene Peper 2024

Congres - © Jonne Seijdel
Bron foto: © Jonne Seijdel
Samenvatting
  • Wanneer
  • Locatie
    Hogeschool Windesheim, Campus 2, 8017 CA Zwolle
  • Organisator
    Het Groene Brein e.a.
Voor iedereen binnen het vervolgonderwijs die geïnteresseerd is in duurzaamheid en met specifieke aandacht voor de rol van digitalisering binnen duurzaamheid. Groene Peper is het enige event op gebied van duurzaamheid voor mbo, hbo en wo in Nederland dat de mogelijkheid biedt om te netwerken, inspiratie op te doen en/of kennis uit te wisselen met iedereen binnen deze onderwijsdoelgroepen. Om zo te faciliteren om die transities te realiseren. Nu en in de toekomst.

In 2015 gaven de Sustainable Development Goals ons een alomvattend plan voor een duurzame wereld in 2030. Dit plan is onderverdeeld in verschillende transities. Hierdoor zouden we moeten weten wat we moeten doen. Helaas blijkt tot nu toe de vooruitgang teleurstellend.

Er is een groeiend besef dat we het innerlijke vermogen missen om met onze steeds complexer wordende omgeving en uitdagingen om te gaan. Gelukkig laat onderzoek zien dat de innerlijke vermogens die we nu allemaal nodig hebben, kunnen ontwikkelen. Zo bieden de Inner Development Goals (IDG’s) een helder overzicht van benodigde kwaliteiten. Als we als mens werken aan deze persoonlijke verandering en belangrijke vaardigheden aanleren, zijn we in staat om sneller en beter te handelen in het belang van een duurzamere wereld.

En wat is de beste plek om met deze innerlijke ontwikkeling te starten? Juist het onderwijs! Het thema van Groene Peper 2024 is daarom Inside Out. No transition without transformation!

Het programma voor deze dag is binnenkort zichtbaar onder de knop 'Meer informatie & Aanmelden'.