Dossier

Eiwittransitie

De eiwittransitie beschrijft een verschuiving van het gebruik van meer dierlijke eiwitten naar meer plantaardige eiwitten. In opdracht van de Europese Commissie (2018) heeft de Nederlandse overheid een Nationale Eiwitstrategie opgesteld. Het doel van deze strategie is om in 2030 een voedingspatroon te hebben met 50% plantaardige eiwitten en 50% dierlijke eiwitten. Verder in de toekomst wordt gestreefd naar 60% plantaardig en 40% dierlijke eiwitten.
Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Begin hier

Inhoudsopgave

Wat is de eiwittransitie?

Gezondheid

Milieu-impact

Alternatieve (duurzame) eiwitbronnen

Circulaire eiwitsystemen

Maatschappelijke verschuiving

Interessante dossiers

Video's

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Wat is de eiwittransitie

SVO vakopleiding food

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Onderzoek van de maand: dit is de eiwittransitie in Friesland (Haverhaal 2024)

Hogeschool Van Hall Larenstein

Contact

Reageren op dit dossier, of heb je andere vragen over Eiwittransitie? Laat een reactie achter of neem contact op.