Bij productontwikkeling vind je informatie over het ontwikkelen en bedenken van nieuwe producten en smaken.
Dossier
Procestechnologie
Begin hier
Productontwikkeling
Innovatie voor de toekomst
Bij procestechnologie zorg je dat alles soepel loopt bij voedingsbedrijven. Je wil informatie over hoe je machines en processen goed op elkaar afstelt. Je vind hier informatie over hoe je kan zorgen dat het voedingsmiddel elke dag precies hetzelfde smaakt, ruikt en eruit ziet.
Conserveren
Mensen hebben voedsel altijd zodanig bewerkt, dat ze het langer konden bewaren; conserveren.
Verpakkingen
Verpakkingsmaterialen beschermen voedingsmiddelen waardoor voedingsmiddelen langer houdbaar blijven. Belangrijk is wel dat de verpakking veilig is. Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor duurzaam verpakkingsmateriaal.
Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat het om het vinden van een balans tussen sociale gelijkheid, milieubescherming en economische groei. Duurzaam produceren zal steeds belangrijker worden. Wat doen ondernemers om duurzaam voedsel te maken?
Trends
Met welke nieuwe technologieën gaan we de wereld voeden? Hoe ziet het voedsel van en voor de toekomst eruit? Krijgen we straks gepersonaliseerde voeding die aansluiten bij zijn leeftijd, gezondheidsstatus of leefstijl? En wat gaan we eten in de toekomst? Welke machines zijn bijvoorbeeld nodig voor het maken van vleesvervangers.