Dossier

Voedsel­verspilling en reststromen

Een derde deel van al het geproduceerde voedsel wordt niet gegeten. Wereldwijd gaat het jaarlijks om 1,3 miljard ton verspild voedsel. Dat is ongelofelijk zonde. In dit dossier zetten we praktische oplossingen op een rij om deze reststromen tóch te kunnen gebruiken.
Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Begin hier

Inhoudsopgave

Voedsel­verspilling

Reststromen: grote kans

Tegengaan van voedsel­verspilling

Meten van voedselverspilling

Inspiratie voor docenten

Video's

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Voedselverspilling voorkomen: hoe doe je dat?

Voedingscentrum

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

10% van wereldwijde CO2-uitstoot door voedselverspilling

Universiteit van Nederland

Meer informatie

Contact

Reageren op dit dossier, of heb je andere vragen over Voedsel­verspilling en reststromen? Laat een reactie achter of neem contact op.