Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
Nieuw dossier over klimaat op Groen Kennisnet
Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen voor het groene domein. Heter, droger, natter en onvoorspelbaarder weer beïnvloedt jouw werkveld, nu en in de toekomst. In het nieuwe Groen Kennisnet dossier ontdek je de impact van klimaatverandering, leer je wat je kunt doen om uitstoot te verminderen en hoe je je kunt aanpassen aan een veranderend klimaat.
Nieuws
Met veldbonen en lupine richting plantaardiger dieet
Hoe kan de Nederlandse akkerbouw een positieve bijdrage leveren aan de natuur? Met de teelt van peulvruchten, redeneert het Wereld Natuur Fonds Nederland. Deze gewassen worden ook bestempeld als de sleutel tot de eiwittransitie, waarbij Nederlanders minder dierlijk en meer plantaardig eiwit gaan consumeren. Voorbeelden van peulvruchten die in Nederland geteeld worden zijn veldbonen, lupine, bruine bonen, erwten en soja.
Nieuws
Innoveren rondom landbouw, water en voedsel
In de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water en Voedsel deelt het ministerie van LVVN de innovatiethema’s voor de jaren 2024-2027. Voor deze jaren wordt ingezet op zes thema’s waar kennis en innovatie moet zorgen voor een gezonde, veilige, welvarende en duurzame toekomst voor Nederland.
Agenda
Uitgelicht: Ondernemerschap
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429103"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1412824",
"1237729",
"1430866"
]
Voeding & Gezondheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1440511"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428858",
"1433325",
"1438885"
]
Food Innovation
Nieuws
Met de juiste aanpak is sensorisch onderzoek ook voor een midden- en kleinbedrijf goed haalbaar
Bij het ontwikkelen van een (voedings)product kan sensorisch onderzoek het product naar een hoger niveau tillen. Als het echter niet goed wordt uitgevoerd, leidt het tot resultaten waar je weinig aan hebt. Voor een midden- en kleinbedrijf kan sensorisch onderzoek vaak tijd, geld en middelen kosten die niet altijd ter beschikking zijn. Met het doel voor ogen en de praktische tips in een whitepaper van Hogeschool Inholland is het echter wel mogelijk.
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1440647",
"1434372",
"1440032"
]
Voedsel & Duurzaamheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429103",
"1428835",
"1419152"
]
Nieuws
Ecologische voetafdruk voedselsysteem 2050 half zo groot als 2015
Het Nederlandse voedselsysteem is in 2050 ecologisch, sociaal én economisch duurzaam, met een ecologische voetafdruk half zo groot als in 2015. Voedsel in Nederland is naast duurzaam ook lekker, gezond en veilig, en de volledige voedselketen is economisch gezond. Deze missie staat beschreven in een nieuwe Kennis en Innovatieagenda Landbouw-Water en Voedsel die de overheid heeft opgesteld voor de periode 2024-2027.Dossiers
Page 1 of 3
Voedselverspilling en reststromen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428406"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428855",
"1428072",
"1440649"
]
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1357098"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1214931",
"1212629",
"1231006"
]
Wet- en Regelgeving
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1425244"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1414669",
"1403466",
"1216849",
"1423956"
]
Biologisch
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"459818",
"1407541",
"1433100"
]
Uitgelichte video's
Waarom is gefermenteerd eten zo lekker?
Universiteit van Nederland
Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
Universiteit van Nederland
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.