Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
PFAS: via de regenworm in de kip en het ei
Alarmerend nieuws eind 2023: er zit PFAS in de eieren van hobbykippen. Nu blijkt uit onderzoek dat regenwormen de belangrijkste bron van het probleem zijn.
Nieuws
Langs de milieumeetlat: 12 voedselkeurmerken
Het wemelt van de keurmerken op voedselproducten. Geven deze keurmerken ook echt een positieve milieu-impact op voedselproductie? En hoe kan dat worden gemeten? Wageningen Economic Research onderzocht het.
Nieuws
Nieuw dossier over klimaat op Groen Kennisnet
Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen voor het groene domein. Heter, droger, natter en onvoorspelbaarder weer beïnvloedt jouw werkveld, nu en in de toekomst. In het nieuwe Groen Kennisnet dossier ontdek je de impact van klimaatverandering, leer je wat je kunt doen om uitstoot te verminderen en hoe je je kunt aanpassen aan een veranderend klimaat.
Agenda
Uitgelicht: Artificial Intelligence (AI)
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1419161"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1173544",
"1432457",
"1230305"
]
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1237870"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1448549",
"1448548",
"1448546"
]
Uitgelichte video's
How Instant Coffee Is Made In Factory
Made Vision
Koffie is dus écht gezond voor je
Universiteit van Nederland
Voedsel & Duurzaamheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429103",
"1428835",
"1419152"
]
Nieuws
Ecologische voetafdruk voedselsysteem 2050 half zo groot als 2015
Het Nederlandse voedselsysteem is in 2050 ecologisch, sociaal én economisch duurzaam, met een ecologische voetafdruk half zo groot als in 2015. Voedsel in Nederland is naast duurzaam ook lekker, gezond en veilig, en de volledige voedselketen is economisch gezond. Deze missie staat beschreven in een nieuwe Kennis en Innovatieagenda Landbouw-Water en Voedsel die de overheid heeft opgesteld voor de periode 2024-2027.Dossiers
Page 1 of 3
Voedselverspilling en reststromen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428406"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428855",
"1428072",
"1440649"
]
Voeding & Gezondheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1440511"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428858",
"1433325",
"1438885"
]
Wet- en Regelgeving
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1425244"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1414669",
"1403466",
"1216849",
"1423956"
]
Food Innovation
Nieuws
Met de juiste aanpak is sensorisch onderzoek ook voor een midden- en kleinbedrijf goed haalbaar
Bij het ontwikkelen van een (voedings)product kan sensorisch onderzoek het product naar een hoger niveau tillen. Als het echter niet goed wordt uitgevoerd, leidt het tot resultaten waar je weinig aan hebt. Voor een midden- en kleinbedrijf kan sensorisch onderzoek vaak tijd, geld en middelen kosten die niet altijd ter beschikking zijn. Met het doel voor ogen en de praktische tips in een whitepaper van Hogeschool Inholland is het echter wel mogelijk.
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1440647",
"1434372",
"1440032"
]
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.