Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
Forse groei in de verkoop van biologische producten, vooral uitbreiding van aanbod helpt
De verkoop van biologische producten is tussen 2019-2023 met 51% gestegen. Deze forse groei is met name te danken aan een flinke stijging van het aanbod. Supermarkten breidden de afgelopen jaren hun biologische assortiment aanzienlijk uit en kiezen er soms zelfs voor om producten standaard biologisch aan te bieden. Daarnaast helpen nudge campagnes, onbewuste sturing van consumenten, bij het kiezen voor biologisch.
Nieuws
De groeiende Groen Kennisnet-kaart: Ontdek groene kennis in jouw buurt
Groen Kennisnet heeft in het voorjaar van 2024 'de kaart’ gelanceerd, een tool die professionals inzicht geeft in wat er allemaal in de buurt gebeurt. Door simpelweg je postcode in te vullen, zie je in één oogopslag waar er in jouw omgeving aan groene kennis wordt gewerkt. Sinds de lancering bevat de kaart al meer dan 300 projecten, demobedrijven, onderwijsinstellingen en samenwerkingsverbanden.
Nieuws
Insectensector werkt aan professionalisering
De insectensector is wereldwijd sterk in opkomst vanwege de belangrijke rol die insecten kunnen spelen in zowel de humane consumptie als de diervoedersector. Insecten zijn rijk aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan de verduurzaming van landbouw- en voedselproductiesystemen. Dankzij de groeiende belangstelling en het potentieel, is er een grote behoefte aan kennis en professionalisering binnen deze relatief nieuwe sector.
Agenda
Uitgelicht: Keurmerken & Etiketten
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"636102"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428359",
"1429796",
"1429242"
]
Voedsel & Duurzaamheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429103",
"1428835",
"1419152"
]
Nieuws
Ecologische voetafdruk voedselsysteem 2050 half zo groot als 2015
Het Nederlandse voedselsysteem is in 2050 ecologisch, sociaal én economisch duurzaam, met een ecologische voetafdruk half zo groot als in 2015. Voedsel in Nederland is naast duurzaam ook lekker, gezond en veilig, en de volledige voedselketen is economisch gezond. Deze missie staat beschreven in een nieuwe Kennis en Innovatieagenda Landbouw-Water en Voedsel die de overheid heeft opgesteld voor de periode 2024-2027.Dossiers
Page 1 of 3
Voedselverspilling en reststromen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428406"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428855",
"1425348",
"1428072"
]
Food Innovation
Dossier
Technologie in de voedingsindustrie
De voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie gaan snel. Duurzaamheid is ook in deze industrie steeds belangrijker, en dit heeft invloed op hoe het product gemaakt wordt en waar ingrediënten vandaan komen. In dit dossier vind je per branche informatie over hoe verschillende eindproducten gemaakt worden.
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1427751",
"1421265",
"1425891"
]
Voeding & Gezondheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429165"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1421298",
"1429152",
"1428858"
]
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1357098"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1214931",
"1212629",
"1231006"
]
Wet- en Regelgeving
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1425244"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1414669",
"1403466",
"1216849",
"1423956"
]
Uitgelichte video's
Waarom is gefermenteerd eten zo lekker?
Universiteit van Nederland
Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
Universiteit van Nederland
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.