Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
Innoveren rondom landbouw, water en voedsel
In de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water en Voedsel deelt het ministerie van LVVN de innovatiethema’s voor de jaren 2024-2027. Voor deze jaren wordt ingezet op zes thema’s waar kennis en innovatie moet zorgen voor een gezonde, veilige, welvarende en duurzame toekomst voor Nederland.
Nieuws
Gezond en duurzaam voedsel van boerderij naar voedselbank
Gezond en duurzaam eten is met name voor mensen in armoede een opgave. In de casus ‘een samenwerking tussen boerderij de Biesterhof en Voedselbank Nijmegen’ onderzocht het Louis Bolk instituut manieren om op een rendabele manier gezond en duurzaam voedsel via de voedselbank bij mensen te krijgen. De casus biedt inzichten voor samenwerkingen tussen boerderijen/telers en voedselbanken.
Nieuws
Hoe belanden meer biologische producten in het winkelmandje?
Het aandeel biologische producten moet de komende jaren flink groeien, vindt de overheid. Wat houdt consumenten tegen om de overstap te maken naar duurzamer geproduceerde levensmiddelen? We zijn gewoontedieren, concluderen onderzoekers.
Agenda
Uitgelicht: Eten op school
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1222043"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429476",
"1418334",
"862961"
]
Voedselverspilling en reststromen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428406"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1428855",
"1428072",
"1431639"
]
Food Innovation
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1431547"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1431595",
"1431603",
"1427751"
]
Voedsel & Duurzaamheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429103",
"1428835",
"1419152"
]
Nieuws
Ecologische voetafdruk voedselsysteem 2050 half zo groot als 2015
Het Nederlandse voedselsysteem is in 2050 ecologisch, sociaal én economisch duurzaam, met een ecologische voetafdruk half zo groot als in 2015. Voedsel in Nederland is naast duurzaam ook lekker, gezond en veilig, en de volledige voedselketen is economisch gezond. Deze missie staat beschreven in een nieuwe Kennis en Innovatieagenda Landbouw-Water en Voedsel die de overheid heeft opgesteld voor de periode 2024-2027.Dossiers
Page 1 of 3
Voeding & Gezondheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429165"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1421298",
"1429152",
"1428858"
]
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1357098"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1214931",
"1212629",
"1231006"
]
Wet- en Regelgeving
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1425244"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1414669",
"1403466",
"1216849",
"1423956"
]
Uitgelichte video's
Waarom is gefermenteerd eten zo lekker?
Universiteit van Nederland
Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
Universiteit van Nederland
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.