Lectoraat

Future Food Systems

Samenvatting
  • Onderwerp
    Het lectoraat richt zich op de verduurzaming van voedselketens in internationaal perspectief. De pijlers zijn duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking in de food- en agrisector. Lector is Frederike Praasterink.
Bekijk de bronnen
Het lectoraat richt zich op de verduurzaming van voedselketens in internationaal perspectief. De pijlers zijn duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking in de food- en agrisector.

Frederike Praasterink (1963) heeft na haar studie tuinbouw aan de Landbouwuniversiteit Wageningen een uitgebreide internationale ervaring opgedaan bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en in het bedrijfsleven bij Solvay-Duphar.Sinds 2006 werkt zij bij Hogeschool HAS Den Bosch, onder meer als programmaleider Voeding en Gezondheid.

Symposium Future Food Systems

Eind 2017 hebben HAS Hogeschool en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) de krachten gebundeld om een Masterclass Future Food Systems te creëren. Studenten van beide academische instellingen gingen aan de slag met het ontwerpen van concepten voor duurzame voedselsystemen. Dit werd gedaan in opdracht van een aantal vooraanstaande organisaties en ondernemingen zoals het Voedingscentrum, Agrifood Capital en de Provincie Noord-Brabant. Tijdens 6 bijeenkomsten hebben deelnemers via een aantal van de meest innovatieve denkers inzicht gekregen in het huidige globale en lokale voedselsysteem. Op donderdag 22 februari 2018 presenteerden 7 teams hun future food toekomstvisies tijdens het Symposium Future Food Systems.

De visies zijn ontwikkeld in samenwerking met Floating Farm, Global Alliance for Improved Nutrition, Agrifood Capital, de Provincie Noord-Brabant, Voedingscentrum en de Ware Prijs. Howard Giddings, deelnemer aan de Masterclass en student Horticulture & Business Management bespreekt ook de visie van de provincie op duurzaam voedsel met Annemarie Spierings, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant en portefeuillehouder van Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur.

Kenniskring

Kenniskring van het lectoraat Future Food Systems.

  • Bram van Helvoirt Docent International Food & Agribusiness
  • Maaike de Graaf Hogeschooldocent Toegepaste Biologie

(Bron foto: Shutterstock)