Nieuws

Een echte bruiloft stylen

Petra Lelie, docent styling bij het Clusius College, was opdrachtgever voor een de styling van haar eigen bruiloft op 7 juli 2017. Onder leiding van collega's Joosie Wijnen en Mirelle Beenders, hebben 24 studenten van In & Outdoor Styling 3 locaties aangekleed; de kerk (binnen en buiten), het diner en een partyboot. Ook maakten de studenten het ontwerp van de trouwkaart.

Het project bestond uit een deel voorbereidingen / opbouwen en uitvoeren. Tijdens de dag zelf waren de studenten ook in touw met o.a. kinderactiviteiten, het uitdelen van de bruidstaart, flesjes water en de zelfontworpen weggeef-cadeautjes voor de gasten.

De studenten waren zeer gedreven om er een fantastisch feest van te maken. Het is wel noodzakelijk om goed te overleggen omdat er 24 verschillende meningen zijn en de vakkundige opdrachtgever tevens een duidelijke visie heeft. Alle ideeën tot een eenheid maken volgens het bedachte concept, was voor iedereen bijzonder leerzaam. Studenten verrasten het bruidspaar met het ontwerp en de uitvoering van de gezeefdrukte doek die als achtergrond voor de ceremonie fungeerde.

Petra Lelie kan het iedereen aanraden om studenten te vragen de bruiloft aan te kleden. Wat haar betreft mag zo'n authentiek project elk jaar wel plaats vinden. Het kost natuurlijk wel wat meer tijd, omdat je veel moet overleggen en flexibel moet zijn.

Tekst en foto: Anna Koster, projectleider Clusius College

Publicaties