Nieuws

14 september themaweek Droogte bij Groen Kennisnet

De week van 14 september staat bij Groen Kennisnet in het teken van droogte. Bekijk het dossier Droogte en hou vanaf maandag de hele week de website in de gaten voor interessante berichten en een spraakmakende column over droogte in Nederland.

In de themaweek gaat Groen Kennisnet dieper in op verschillende aspecten van droogte in Nederland. Zo lees je interessante berichten over onder andere peilgestuurde drainage tegen verdroging, de invloed van droogte op de stikstofhuishouding op heide en het voorkomen van hitte en droogte in de stad.

Ook lees je in de themaweek een interessante column over droogte. Lennart Pompe, voormalig omgevingsmanager bij een drinkwaterbedrijf, belicht knelpunten bij drinkwatervoorziening en geeft zijn visie over het waterverdelingsvraagstuk. Zijn column is vanaf dinsdag 15 september te lezen op Groen Kennisnet.

Dossier Droogte

In het nieuwe dossier Droogte van Groen Kennisnet vind je alles over droogte in Nederland handig op één plek samengebundeld. Zo lees je in het dossier over de gevolgen van droogte op de natuur, de invloed die droogte heeft op de landbouw en wat droogte te betekenen heeft in de stad.

Leermateriaal

Ook voor het onderwijs ontsluit Groen Kennisnet veel interessant materiaal over droogte. Zo vind je in het dossier onder Leermateriaal leuk lesmateriaal, lespakketten en workshops die in het teken van droogte en waterschaarste staan. Oók voor basisscholen staat er interessant materiaal tussen. Denk aan de mogelijkheid om een wetenschapper voor de klas te krijgen voor een interessante les over bijvoorbeeld klimaat en droogte.

(Bron foto: Ulrike Leone via Pixabay)