Nieuws

70 apps voor bos en natuur

De onlangs gelanceerde website 'bosnatuurapps' geeft een overzicht van meer dan 70 apps die het werk van bos- en natuurbeheerders makkelijker maken. Er zitten interessante apps tussen.

Er zijn veel apps die het werk van bos- en natuurbeheerders makkelijker kunnen maken. Zo kunnen ze met hulp van een app inventarisaties uitvoeren, hout meten of soorten determineren. Omdat Stichting Probos het idee heeft dat de sector nog weinig gebruik maakt van apps, heeft de kennisorganisatie een overzicht gemaakt van beschikbare apps. Op 30 september 2016, tijdens de Beheerdersdag voor bos- en natuurbeheerders, presenteerde Probos de site bosnatuurapps die meer dan 70 apps ontsluit.

Variatie

Alle apps zijn beoordeeld op de mate van geschiktheid voor het Nederlandse bos- en natuurbeheer. Tijdens workshops op de beheerdersdag konden deelnemers kennismaken met een aantal apps. Er is een grote variatie. Er zijn apps voor flora, fauna, voor determinatie of inventarisatie.

Een beperkt aantal apps is beschikbaar in het Nederland, de meeste apps zijn Engelstalig. Daar zitten interessante tussen zoals de app 'Butterflies of Europe' Deze app bevat alle 463 vlindersoorten die in Europa voorkomen. Je kunt de soorten met de app op naam brengen, waarnemingen opslaan en notities toevoegen.

Overzicht

Probos wil met het app-overzicht het gebruik van apps binnen het professionele bos- en natuurbeheer vergroten. Daarvoor is het belangrijk dat het overzicht actueel blijft. Je kunt daarom op de website voorstellen voor nieuwe apps aandragen en wijzigingen doorgeven. Ook kunnen je er ervaringen delen en vragen stellen.

(Bron foto: Pixabay)