Nieuws

Blik op veger

Onkruidbestrijding en wegen vrijmaken van modder na de oogst: voor elke klus is er wel een veegmachine. Groen Kennisnet bracht een aantal artikelen bijeen over soorten veegmachines, specificaties en onderhoud.

Betreffende onderhoud: dit blijft vaak achterwege, omdat veegmachines het vaak moeten stellen zonder chauffeur aldus Tuin en Park Techniek. 'Daardoor bestaat het risico dat niemand zich verantwoordelijk voelt voor het onderhoud aan de machine'. Om de lezer op weg te helpen, biedt genoemd vakblad in het artikel Vergeet de veegmachine niet in een aantal detailfoto's met beschrijving een overzicht van belangrijke onderhoudsverrichtingen.

Landbouwmachines

In Schoongeveegd wordt een heel palet aan veegmachines voorgeschoteld. Het artikel komt uit de koker van vakblad LandbouwMechanisatie en gaat dan ook in op de uitdagingen waar landbouwers voor staan. Natte gladde grond, stoffige grond, vuil als infectiebron: vooral de rolbezem wordt gezien als 'uitstekend hulpmiddel' in de bestrijding hiervan. De specificaties van 13 merken worden behandeld

Machines onkruidbeheer

In het artikel Vegen, borstelen en hete lucht gecombineerd aandacht voor een machine gespecialiseerd in het voorkomen van onkruid. Naast vegen en borstelen maakt de machine dus ook gebruik van hete lucht, gericht op het uitputten van onkruid. Meer informatie over beheer met behulp van vegen, borstelen, hete lucht, maar bijvoorbeeld ook stomen en heet water, is te vinden in het artikel Whitepaper: Onkruidbeheer na 2015: hoe gaan we dat organiseren?

(Bron foto: Pixabay)