Nieuws
Aangepast menu voor kankerpatiënten

Veel kankerpatiënten ervaren dat hun reuk- en smaakvermogen vermindert waardoor ze minder genieten van het eten. Een aangepast menu met meer pittig en gekruid eten kan zorgen dat ze hun eetlust behouden.
false
Publicaties
(4)Reuk- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten: de invloed op voedingsstatus, smaakbeleving en kwaliteit van leven, rapport Wetenschapswinkel WUR, 2017
Kennissynthese voeding als behandeling van chronische ziekten, Wageningen Universiteit, 201
Eet jezelf gezond, artikel Wageningen World, 2017
Voeding en beweging: een noodzaak bij kanker, artikel Voedingsmagazine, 2016
Links
(6)Reuk- en smaakveranderingen bij oncologische patiënten, project Wageningen University & Research
Ziekenhuis helpt patiënten met kanker ook thuis gevarieerd te eten, nieuwsbericht Gelderse Vallei, 16 februari 2018
Gezonde voeding als medicijn, nieuwsbericht Groen Kennisnet, maart 2018
Gezonde voeding in het ziekenhuis, nieuwsbericht Groen Kennisnet, juni 2016
Smaak kent vele trucs, nieuwsbericht Groen Kennisnet, september 2015