Nieuws

Aantrekkelijkste werkgevers in veevoederbranche

Bedrijven in de vee- en diervoederbranche zijn de meest aantrekkelijke werkgevers, vinden studenten van hogere agrarische scholen. De bedrijven scoren goed vanwege een breed carrièreperspectief.

In opdracht van vakblad V-focus voerde Leanne Aantjes, studente van Wageningen UR via een enquête een onderzoek uit onder 1200 studenten van de agrarische hogescholen Van Hall Larenstein, CAH Dronten, HAS Hogeschool, Stoas Vilentum, Wageningen Universiteit en Universiteit Utrecht. Ruim 200 studenten vulden de enquête in.

Carrièreontwikkeling

Het merendeel, 54% van de studenten, zoekt het liefst werk in de vee- en diervoederbranche, zo is te lezen in het artikel in V-focus. Het is een verklaring voor de hoge score van bedrijven als Agrifirm dat als meest aantrekkelijke uit de bus kwam en op de tweede plaats ForFarmers Hendrix. De derde plaats is voor Friesland Campina. Andere aantrekkelijke sectoren zijn iets op het gebied van 'diergezondheid en veterinair' (34%), stallenbouw en accountancy (19%) en agrarisch onderwijs (16%).

Woordvoerders van de meest aantrekkelijke bedrijven zijn niet verbaasd. Emiel Berg denkt dat studenten graag bij Agrifirm willen werken omdat ze zich er breed kunnen oriënteren. ForFarmer Hendrix biedt ook veel mogelijkheden voor carrièreontwikkeling denkt HRM-directeur Binne Visser. En Annemieke Berends van Friesland Campina denkt dat het ambitieuze programma Route2020, gericht op duurzame groei én waardecreatie voor jonge mensen aantrekkelijk is.

Tips

Uit het onderzoek blijkt, zo zegt arbeidsmarktspecialist Chantal Brussee, dat de meeste studenten graag willen werken bij een bedrijf dat een plezierige sfeer uitademt, goed wordt geleid, goede carrièremogelijkheden kent, een interessant pakket producten en diensten levert en dichtbij de eigen woonplaats gelegen is. "Opvallend is dat er met geen woord gerept wordt over het salaris."

Ze geeft nog enkele tips voor jonge studenten om zichzelf klaar te stomen voor de arbeidsmarkt:

  • Kies een aan je studie gerelateerde bijbaan
  • Schrijf een goede CV met portfolio en een duidelijke brief
  • Gebruik social media als LinkedIn om jezelf onder de aandacht te brengen bij nieuwe werkgevers
  • Neem zelf contact op met toekomstige werkgevers en wacht niet af
  • Stap uit de massa en onderscheid jezelf


(Bron foto: Pixabay)