Nieuws

Afghanen op bezoek bij AOC Terra

Op woensdag 14 januari 2015 is er een groep docenten en teamleiders op bezoek geweest bij Terra Emmen. Ze konden met eigen ogen zien wat regioleren inhoudt.

De Afghanen kwamen in de ochtend op school aan met een busje vanuit Wageningen (waar ze de 3 voorgaande weken op bezoek waren). Dhr. Haan heeft een introductie gegeven.

Do you speak English?

Na de facilitaire voorzieningen zijn de leerlingen begonnen met een voorstelrondje, alles in het Engels uiteraard! De Afghanen waren heel geïnteresseerd en hebben aandachtig geluisterd naar de uitleg die de leerlingen samen hebben gegeven. Ook hebben ze verteld over hoe het er op school aan toe gaat en wat Regioleren nou precies inhoudt. Na een korte vergadering hebben de Afghanen de kans gekregen om vragen te stellen en informatie op te doen. De leerlingen hebben samen met de Afghanen geluncht in een lokaal, waarbij er rekening mee gehouden werd dat de Afghanen alleen maar Halal eten. Dat viel goed in de smaak!

Melkmachine

In de middag zijn een aantal leerlingen met de Afghanen naar de boerderij van de vader van Joris Ziengs geweest. Daar heeft hij een rondleiding gegeven aan de Afghanen. Dat moest natuurlijk ook in het Engels, en dat ging super! De Afghanen waren enorm enthousiast, want dingen zoals een automatische melkmachine voor de koeien hadden ze nog nooit eerder gezien. In Afghanistan melken ze de koeien nog met de hand.

Al met al was het een geslaagde dag, voor de leerlingen van het Terra Emmen, voor de trotse docenten en teamleider, voor de Afghanen en de begeleiding van het STOAS in Wageningen. Kijk voor meer foto's op de facebookpagina van Stichting TOP Emmen.


(Bron foto: AOC Terra)