Nieuws

Alles over biologische voeding

Op de Vlaamse website ‘Alles over bio’ vind je achtergrondinformatie over biologische producten. Wat is biologisch? Hoe wordt het geproduceerd? Waarom is het gezond? En wat kun je er mee in de keuken?

Biologische producten zijn er in overvloed, meldt de Vlaamse website 'Alles over bio'. De site geeft achtergrondinformatie over verschillende biologische producten zoals vlees, zuivel, groenten, fruit, dranken of vleesvervangers.

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM) onderscheidt vijf pijlers voor biologisch, kortweg bio: Lekker puur, Goed voor het milieu, Gezond genieten, Vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. Met lekker puur wordt bedoeld dat bij de teelt en productie alleen natuurlijke stoffen worden gebruikt. Daarom is bio ook goed voor het milieu want door met natuurlijke grondstoffen te werken, zorgen boeren voor meer veerkacht van het ecosysteem, aldus de site.

De producenten van de bio-producten zetten in de hele productiecyclus in op gezondheid: gezondheid voor bodem, dieren, planten en mensen. Omdat bio inzet op een blijvend sterke bodem en rekening houdt met de draagkracht van de aarde, is het toekomstgericht.

Biofiches

Op de site vind je een tiental biofiches: informatiebladen voor verschillende producten zoals groenten, fruit, aardappelen, vlees, vis, melk, kaas, brood, groente- en fruitsappen, bier, wijn, koffie en vleesvervangers. Elke biofiche geeft achtergrondinformatie over het product. Hoe wordt het geproduceerd? Wanneer is een product biologisch? Hoe kun je ze gebruiken? Je vindt er recepten, links naar meer achtergrondinformatie of video's van producenten.

Van 18 tot en met 22 januari 2021 wordt de Biokennisweek georganiseerd. Groen Kennisnet besteedt in deze week extra aandacht aan biologische landbouw, met elke dag een bericht over een specifiek onderwerp.

(Bron foto: Patricia de Laet, VLAM)

Links

(1)