Nieuws

Alles over het nieuwe Groen Kennisnet Logo

Samenvatting
  • Onderwerp
    Groen Kennisnet 3.0 Logo
Bekijk de bronnen
Groen Kennisnet beweegt vooruit! Nog een paar weken te gaan voordat ons nieuwe platform live gaat. Stapje bij beetje werken we hard aan een nieuw, modern, interactief Groen Kennisnet. En….. met gepaste trots, kunnen we nu al onze nieuwe logo onthullen!

Dit jaar staat bij Groen Kennisnet in het teken van verandering. Niet alleen is de code van de website van de grond af aan herschreven – waardoor we straks veel meer functionaliteit kunnen bieden – ook de look en feel van de website hebben we flink onder handen genomen. Over enkele weken lanceren we het vernieuwde Groen Kennisnet.

Bij deze vernieuwingsslag hoort ook een nieuw logo dat beter past bij wat Groen Kennisnet anno 2021 doet. Samen met de ontwerpers van Communication Services van de Wageningen Universiteit hebben we dit – in onze ogen – prachtige logo ontwikkeld. Een eigentijds “Flat design” dat het beste van het oude logo combineert met nieuwe ideeën.

Symboliek

Er is bij het ontwerp door de experts van Communication Services goed nagedacht over de betekenis van het logo. Het meest opvallende is dat het logo niet langer één blad heeft maar een nerf met vertakkingen naar verschillende bladeren. “De nerf is de kapstok waar verschillende partijen hun kennis aan ophangen” vertellen de ontwerpers. “De kleuren combineren rust met natuur en de losse blaadjes symboliseren beweging en interactie.”

Dit logo past daarom veel beter bij wat Groen Kennisnet doet dan het oude logo: het verbinden en bereikbaar maken van kennis uit alle hoeken van het Groene Domein.

Het blad: een lange traditie

Dit is niet de eerste keer dat Groen Kennisnet in een nieuw jasje gestoken wordt. Eind jaren 00 maakten we voor het eerst kennis met het blad als beeldmerk. Destijds was dit ongetwijfeld een flitsend logo, maar vandaag de dag kijken we vooral met nostalgie terug naar wat wij “Groen Kennisnet 1.0” noemen. Het blad bleek een herkenbare en effectieve metafoor te zijn voor het platform, want nu – zo’n 13 jaar verder – zijn we bij de webredactie maar al te blij met dit frisse, nieuwe logo.

(Foto: Groen Kennisnet)