Nieuws

Arbo-handboek voor werkenden in bos en natuur

Het vernieuwde arbo-handboek voor werkenden in bos en natuurterreinen is speciaal bedoeld voor startende en kleine organisaties. Het handboek is vrij toegankelijk.

VBNE, de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren heeft een vernieuwd Arbo-handboek uitgebracht Het ‘Handboek arbo voor kleine en startende organisaties’ is speciaal bedoeld voor startende en kleine organisaties die hun arbobeleid nog moeten vormgeven. Startende ondernemers vinden er een stappenplan voor een eigen aanpak en een checklist voor het bedrijf. Hoe organiseer je de bedrijfshulpverlening bijvoorbeeld?

Digitaal

Uiteraard geeft het handboek een overzicht van de Arbo-regels. Wat staat er in de Arbo-wet en het Arbo-besluit? Wat doet de inspectie SZW? En hoe organiseer je BHV, bedrijfshulpverlening? Omdat het handboek in digitale vorm beschikbaar is, kun je makkelijk navigeren tussen de 75 pagina's. Het handboek bevat een kleine twintig bijlagen: checklisten, beslisschema's, adressen en voorbeelden van boetebedragen.

Zzp

Omdat veel arbo- en veiligheidsonderwerpen gericht zijn op organisaties met meerdere werkgevers en werknemers, is voor zzp'ers niet altijd duidelijk of dit ook voor hen van toepassing is. In het handboek is specifieke informatie opgenomen in een bijlage. Een brochure Arbo-wet en aansprakelijkheid voor zzp’ers in bos en natuur geeft aanvullende informatie.

(Bron foto: Thinkstock)