Nieuws

Bedrijfsleven versterkt groen onderwijs

Met het VHG Excellent Plan wil de branchevereniging VHG, samen met het onderwijs, de groene opleidingen versterken. Geselecteerde groenbedrijven brengen kennis in de school en zorgen voor aantrekkelijke stages.

In het VHG Magazine brengt de branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners het VHG Excellent Plan onder de aandacht. Met dat plan wil de VHG het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen. Zo geeft Erik Snippert van Farwick Groenspecialisten op AOC Oost een gastles aan 25 mbo-leerlingen over zwemvijvers.

Hoger niveau

Het bedrijf waar Snippert werkt, steekt veel energie en tijd in opleidingen, zegt hij. Dat bedrijf doet dat om de groenberoepen zo op een hoger niveau brengen. Het bedrijf heeft een sterke band met het aoc omdat ongeveer 60% van de personeelsleden er een opleiding heeft genoten.

De activiteit vloeit voort uit het VHG-plan om het onderwijs op een hoger niveau te brengen. Het plan kent drie pijlers. Van elke school gaan drie docenten op stage, vertegenwoordigers van de bedrijven verzorgen gaslessen op de scholen en de stage voor leerlingen worden versterkt.

Praktijk

Dat de contacten met de bedrijven wat toevoegen, vindt ook docent Peter Hofstede van AOC Oost. Studenten en docenten krijgen zo actuele informatie uit de praktijk. En studenten worden enthousiast gemaakt voor de praktijk. Zo denken enkele leerlingen die de les van Snippert bijwoonden erover stage te lopen bij Farwick.

(Bron foto: AOC Raad)