Nieuws

Bekijk het overzicht met recent verschenen lesmateriaal

Het Ontwikkelcentrum heeft een speciale startpagina gepubliceerd waar je een overzicht met de nieuwste leermiddelen voor diverse opleidingen binnen groen onderwijs vindt. Dit materiaal bestaat uit zowel digitaal lesmateriaal als lesboeken voor het vmbo, het mbo en cursus- en contractonderwijs.

In 2015 publiceerde het Ontwikkelcentrum een aantal nieuwe modules van de vmbo-methode Hands On. Deze modules zijn zowel geschikt voor Landbouwbreed als het nieuwe Profiel Groen. Ook verschenen recent de eerste modules voor KennisKiem. KennisKiem is een serie leermiddelen die aansluiten bij de kerntaken en werkprocessen van de nieuwe beroepsgerichte kwalificatiedossiers van het mbo. De komende tijd zullen regelmatig nieuwe uitgaven verschijnen.

Ook geschikt voor het mbo is het lespakket Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen. Met dit lespakket werk je samen met je studenten aan zaken als duurzaamheid, ondernemerschap en de 21st century skills. Theorie voor het T-rijbewijs, Uitvoeren en Bedrijfsvoeren gewasbeschermingen zijn voorbeelden van lesmateriaal die voor het cursus & contractonderwijs geschikt zijn. In veel gevallen is dit lesmateriaal dat ook in het reguliere mbo-onderwijs ingezet kan worden.

Bij de ontwikkeling van lesmateriaal wordt er nauw samengewerkt met het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Hiermee wordt geborgd dat het lesmateriaal actueel is en aansluit op het onderwijs en beroepspraktijk. Veel van de nieuwe leermiddelen zijn te vinden in de Kennisbank hier op Groen Kennisnet.

(Bron foto: Ontwikkelcentrum)