Nieuws

Beplanting appartementencomplex WBO Wonen Oldenzaal

Verslag van het project De Tweespan door Kristian Lammertink, student AOC Oost Groene Ruimte MBO.

Tijdens de uitvoeringsweek werd er overal hard gewerkt in Oldenzaal en omgeving. In de uitvoeringsweek mochten wij als Terra Green Combination (onderdeel van AOC Oost Groene ruimte) de taak opnemen als uitvoerder. Tevens waren wij verantwoordelijk voor alle werkvoorbereiding. In de werkvoorbereiding werden wij geholpen en ondersteund door Huub Zoontjes van het bureau voor Tuin & Landschap. Huub Zoontjes is de specialist op het gebied van vaste planten. In de voorbereidende fase heeft hij ons geholpen met het ontwikkelen van beplantingsplannen en gaf hierbij ook tips en advies over hoe je vaste planten verwerkt in het openbaar groen. De samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs komt met deze projecten goed tot hun recht.

Gedurende de uitvoeringsweek was ik projectleider bij het appartementencomplex de Tweespan aan de Umbrialaan in Oldenzaal. Hier was het de bedoeling om het bestaande groen gedeeltelijk te vervangen voor vaste planten. Door de toepassing van vaste planten krijgt het appartementencomplex de Tweespan een heel ander aanzien.

Tijdens deze week zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo hebben we eerst de beplanting die vervangen gaat worden gerooid met de hand en met de minikraan. Na het rooien van de beplanting zijn alle plantvakken door gespit door de loonwerker Gert Benneker uit de Lutte. Daarna zijn alle plantvakken voorzien van een laag wormenmest en is dit door de gespitte grond gewerkt. Toen is de grond verrijkt met DCM Mix 2 en DCM Zeewierkalk. In samenwerking met de leerlingen die er tijdens de uitvoeringsweek waren zijn er werkzaamheden verricht zoals het uitzetten van beplanting, inplanten van beplanting en het netjes afwerken van het terrein.

In samenwerking met leerlingen van diverse niveaus is er hier een prachtig project gerealiseerd. Hier aan hebben de volgende scholen deelgenomen: AOC Oost te Almelo, Terra Green Combination te Almelo en het Twents Carmelcollege locatie Potskampstraat. Op deze manier betrekken wij vmbo-leerlingen bij het project om ze enthousiast te maken voor het mbo.

Contact

Edwin Vos, AOC Oost,, email adres: e.vos@aoc-oost.nl

(Bron foto's: Edwin Vos, AOC Oost)