Nieuws

Beste Groente-idee

Groente is gezond. Het Voedingscentrum adviseert 200 gram per dag te eten. Maar hoe doe je dat? Bedenk een idee en win 2000 euro.

Eet voldoende groente per dag en varieer daarbinnen zo veel mogelijk', zo luidt het advies van het Voedingscentrum. Je zou minstens 200 gram groente per dag moeten eten. Toch eten veel Nederlanders veel minder groente. Hoe kun je mensen verleiden meer groente te eten? Met die vraag organiseren initiatiefnemers van het Groente Congres 2015, kinderarts Koen Joosten en teler Rob Baan, de prijsvraag 'Het Beste Groente-idee'.

Idee

Jongeren die in het derde of vierde jaar van een hbo- of universitaire opleiding zitten, of die net zijn afgestudeerd worden uitgedaagd een nieuw idee, product of concept te ontwikkelen dat kan bijdragen aan het verhogen van de groenteconsumptie in Nederland.

Het concept moet minstens 100 gram groente per portie bevatten. Je moet rekening houden met doelgroepen en gebruiksmomenten, bovendien moe je het concept zo gezond mogelijk samen te stellen. Op 5 april pitchen de vijf beste inzendingen hun idee tijdens de Groente-TOP. Een vakjury bepaalt wie de winnaar is.

Prijs

De beste inzending wordt beloond met een prijs van € 2.000 mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO. De winnaar krijgt bovendien een coach uit het bedrijfsleven met ruime ervaring in food marketing die je gaat helpen jouw concept te vermarkten. De 2e en 3e prijs bestaan uit een gezond groentepakket én diner. Daarnaast zorgt de Groente-TOP voor de nodige publiciteit in magazines, blogs en op sociaal media wat de winnende ideeën een extra boost gaat geven!

Meedoen? Mail je beste Groente-idee vóór 25 maart 2016 naar: info@groentecongres.nl

(Bron foto: Thinkstock)