Nieuws

Bewegingstuin ’t Wedervoort te Wierden geopend!

Op 10 juni jongstleden is de bewegingstuin 't Wedervoort geopend. Studenten van AOC Oost hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze tuin.

Een groene ontmoetingsplaats

Achter de ZorgAccent verpleeghuislocatie en appartementencomplex ’t Wedervoort in Wierden ligt een speelveldje en een stukje bos. Medewerkers van ’t Wedervoort hebben er een mooie bestemming voor bedacht: een belevings- en bewegingspark. Dit moet dan een plek worden waar kinderen spelen, jongeren elkaar ontmoeten, ouderen genieten van al het moois dat de tuin biedt en waar buren elkaar de helpende hand bieden. In samenwerking met het AOC Oost Almelo (afdeling Groene ruimte), gemeente Wierden, Farwick Groenspecialisten en medewerkers van ’t Wedervoort ligt het plan klaar.

Hulp van AOC Oost

De afgelopen twee jaar hebben verschillende studenten ontwerpen gepresenteerd in samenwerking met Farwick Groenspecialisten. Dit ontwerp is vorig jaar al goedgekeurd door medewerkers, bewoners en gemeente Wierden (eigenaar van de grond).

Echter ZorgAccent heeft zelf niet de financiële middelen om dit plan tot uitvoer te brengen. De eerste speel- en bewegingstoestellen zijn inmiddels geplaatst. Dit na het werven van subsidies en financiële sponsoren vanuit het bedrijfsleven. Hier hebben medewerkers van ZorgAccent een belangrijke rol in gehad.

Feestelijke opening

De opening heeft plaatsgevonden op 10 juni. De speel- en bewegingstuin is officieel geopend door burgemeester Robben van de gemeente Wierden.

Een prachtig project waar jong en oud hebben samengewerkt. Studenten van AOC Oost hebben tijdens het gehele project bijdrage geleverd. Van ontwerp tot inrichting. Dit alles samen met Farwick Groenspecialisten uit Enschede. Een prachtige samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs.


Contact

AOC Oost


(Bron foto: Farwick Groenspecialisten)