Nieuws

Biobased lespakket voor basisscholen

Het Centre of Expertise Biobased Economy heeft voor de bovenbouw van de basisschool een lespakket over de Biobased Economy ontwikkeld. Hiermee wil men kinderen op een jonge leeftijd kennis laten maken met dit fenomeen.

De samenleving staat voor de transitie naar een wereld waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Ook in de toekomst moeten we voor deze transitie over voldoende mensen beschikken om kennis en de biobased economy te onderhouden en te vernieuwen. Het startpunt om dit te kunnen ligt bij het basisonderwijs.

Lesmateriaal

Nieuwsgierigheid en positieve ervaringen zijn de basis voor interesse en talentontwikkeling bij kinderen. Met dit materiaal, dat in samenwerking met derdejaars pabo-studenten is ontwikkeld, ontdekken kinderen wat zij zelf nú al kunnen bijdragen aan hun eigen toekomst.

Het lesmateriaal zit boordevol praktische lessen, proefjes en achtergrondinformatie over de Biobased Economy en gaat in op de diverse mogelijkheden/vervangingen voor klassieke plastics en andere thema’s zoals vezeltoepassingen als basis voor alledaags materiaal. Iedere docent kan er direct mee aan de slag. De lessen kunnen uitgevoerd worden met huis-, tuin- en keukenmateriaal.

Het lespakket is te downloaden op de website van Centre of Expertise Biobased Economy.


(Bron foto: Thinkstock)