Nieuws

Biobased onderwijselementen op een rijtje tijdens de 5de docentendag

In de afgelopen jaren ontwikkelden de CBBE-partners veel nieuwe onderwijselementen, die zijn ingezet in het hoger onderwijs. Tijdens de 5de docentendag zetten zo’n 40 docenten, lectoren en onderzoekers deze op een rijtje.

Verschillende hbo’s lichtten hun minors toe en ze lieten de verschillen zien in de inhoudelijke aanvliegroutes, ECTS (studiepunten) en werkvormen. De deelnemers wisselden hun ervaringen uit. Een van de dingen die daaruit blijkt, is dat hbo-studenten mobiel zijn: de (biobased) minoren trekken ook studenten uit andere instellingen.

Online werkvormen voor eerstejaars hbo-studenten, zoals de MOOC 'Biobased Economy Introduction' van Avans en de wikiwijs lesmodule 'Introduction to the Biobased Economy' van CBBE, laten de mogelijkheden op afstand zien dat voor iedereen toegankelijk is. Aan de MOOC (Massive Online Open Courseware) namen 1716 personen deel uit 49 landen, waarvan 350 deelnemers een certificaat konden ontvangen.

Onderwijsactiviteiten in cijfers

Dat de scholen veel activiteiten ontwikkelen blijkt uit cijfers: 1750 studenten en 882 professionals of docenten zijn betrokken zijn bij Biobased onderwijsactiviteiten. Daarnaast hebben door de activiteiten 5000 basisschoolleerlingen en 625 leerlingen in het voortgezet onderwijs kennisgemaakt met Biobased Economy.

Downloads en links

(2)