Nieuws

Boeiende inspiratiedag “Maak NL zeldzaam mooi!”

Een goed verhaal, daar draait het om. Een cultuurhistorische verbinding tussen ras en locatie. Ons levend erfgoed kan de lijm zijn die verschillende functies aan elkaar verbindt. Ze geven meerwaarde aan het landschap!

Dit was de rode raad van de inspiratiedag op 20 april 2012, georganiseerd door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) en het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) van Wageningen UR.

Aanleiding van de dag was de uitdaging om onbenutte kansen van gebruik van zeldzame rassen in landschapsontwikkeling aan te pakken door verschillende regionale bestuurders en anderen partijen bij elkaar te brengen rondom dit thema. Meer dan 60 deelnemers - van zeer diverse pluimage - spraken met elkaar op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, hoe zeldzame rassen tot waarde te brengen.

Inspirerende sprekers tijdens het ochtend programma, het proeven van verschillen tussen ‘echte’ kip en ‘gangbare’ kip, vier4 onderhoudende workshops en een afsluitende matchmaking maakten de inspiratiedag tot een groot succes. Het is aan de organisatoren en de deelnemers om de sneeuwbal verder te rollen. Vrijdag 20 april bleek in ieder geval dat het enthousiasme besmettelijk is!

Contact

SZH


(Bron foto: Thinkstock)