Nieuws

Boomspecialisme: speciale editie vakblad Groen

Om de vele aspecten van het vak boomspecialist en het belang van bomen in het algemeen te belichten, is recent een speciale editie van vakblad Groen verschenen.

De uitgave Boomspecialisme - special Groen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen VHG Vakgroep Boomspecialisten samen met vakblad Groen (bron: VHG - VHG Boomspecialisten presenteert eigen editie Vakblad Groen).

Juiste boom, juiste plek

In het voorwoord van de speciale editie legt de voorzitter van de VHG Vakgroep Boomspecialisten in een notendop uit dat het erom gaat dat de juiste boom op de juiste plek komt: opdat deze tot volle wasdom kan komen. Over deze uitdaging gaat de special Boomspecialisme. Onderwerpen richten zich onder meer op verzorging en plaatsing van bomen, zoals groeiplaatsen in de stad, boomtechnisch onderzoek, boomverplantingen, optimale bodemcondities en snoeien.

Waarde(ren) van bomen

Functies die bomen vervullen komen aan de orde in artikelen over eeuwenoude lanen, bomen en biodiversiteit, bomen en hun plaats binnen de permacultuur, het ontwerpen met soortendiversiteit als antwoord op ziekten en plagen, de boom als leverancier van biomassa, enzvoorts. En verder heb je als boomspecialist nog met tal van andere zaken te maken, van wetgeving tot financiering. Hierover is meer te lezen in artikelen als ' i-Tree geeft output van bomen in €', 'Boomtaxatie', 'Wetgeving en bomen', 'Assetmanagement', 'Richtlijn boomveiligheidsregistratie', enzovoorts.

(Bron foto: Pixabay)