Nieuws
Boter bij de vis, op weg naar duurzame visserij
Samenvatting
Onderwerp
duurzame visserij
Interessant voor
vissers
De verduurzaming van de visserij is broodnodig maar kent veel obstakels. In het programma Maaltijd van morgen van Pakhuis de Zwijger gingen beleidsmakers, wetenschappers, horecaondernemers en Noordzeevissers in gesprek over de verduurzaming van de visserij.
Nederland is een visland bij uitstek, maar de visserij staat onder druk. Vissers krijgen te maken met veranderingen in visgebieden, hoge brandstofprijzen, klimaatverandering, Brexit en strikte wet- en regelgeving. Verduurzaming kan helpen de toekomst van de visserij te verzekeren. Maar hoe werkt dat? En wat is ervoor nodig?
In de video “Boter bij de vis” spreken diverse betrokkenen over de uitdagingen voor verduurzaming van de visserij. In een klein uur bespreken zij wat duurzame visserij betekent, welke stappen vissers hiervoor kunnen zetten en welke rol de consumenten spelen in dit proces. Ben jij ook benieuwd naar de gesprekken? Kijk dan de aflevering “Boter bij de vis” terug.