Nieuws

Boter bij de vis, op weg naar duurzame visserij

Vissersschepen in de haven - Markus Lindner via Pixabay
Bron foto: Markus Lindner, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    duurzame visserij
  • Interessant voor
    vissers
Bekijk de bronnen
De verduurzaming van de visserij is broodnodig maar kent veel obstakels. In het programma Maaltijd van morgen van Pakhuis de Zwijger gingen beleidsmakers, wetenschappers, horeca­onder­nemers en Noordzeevissers in gesprek over de verduurzaming van de visserij.

Nederland is een visland bij uitstek, maar de visserij staat onder druk. Vissers krijgen te maken met veranderingen in visgebieden, hoge brandstofprijzen, klimaatverandering, Brexit en strikte wet- en regelgeving. Verduurzaming kan helpen de toekomst van de visserij te verzekeren. Maar hoe werkt dat? En wat is ervoor nodig?

In de video “Boter bij de vis” spreken diverse betrokkenen over de uitdagingen voor verduurzaming van de visserij. In een klein uur bespreken zij wat duurzame visserij betekent, welke stappen vissers hiervoor kunnen zetten en welke rol de consumenten spelen in dit proces. Ben jij ook benieuwd naar de gesprekken? Kijk dan de aflevering “Boter bij de vis” terug.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Maaltijd van morgen #10: Boter bij de vis

Bron: Pakhuis de Zwijger