Nieuws

Brochures over gezonde voeding voor kinderen

Meer dan de helft van de jonge ouders is op zoek naar informatie over gezonde voeding voor hun kind. Voor hen heeft de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO nieuwe brochures uitgebracht over gezonde voeding.

Voor kinderen is gezond eten niet alleen belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling, maar zo leren ze ook een gezond voedingspatroon aan. Daarom is het belangrijk dat ouders over informatie voor hun kinderen kunnen beschikken, schrijft Voedingsmagazine. In het artikel 'Nieuwe brochures over gezond eten voor kinderen' besteedt het vakblad aandacht aan vernieuwde brochures die door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) zijn samengesteld.

Richtijnen

Die brochures zijn gebaseed op de nieuwe inzichten zoals je die vindt in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en vernieuwde Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Die nieuwe richtlijnen laten ook enige keuzevrijheid. Je kunt kiezen voor voedzame tussendoortjes die belangrijk zijn voor kinderen in de groei.

Groei

Kinderen groeien de eerste levensjaren erg hard. In het eerste levensjaar zo'n 25cm. Kinderen van 4 jaar oud zijn meestal iets langer dan een meter. In het eerste jaar is moedermelk een belangrijke voedingsbron. Na het eerste jaar verandert het voedsel voor de kinderen. Ze eten ook brood, een avondmaaltijd en fruit, maar melk blijft een belangrijke voedingsbron voor kinderen in de groei, zo is te lezen in een van die brochure.

Vanaf hun vierde hebben kinderen zelfs wat meer melk nodig: 400 ml in plaats van 300 ml per dag. Vanaf 9 jaar is er zelfs 600 ml per dag nodig, zo is te lezen in de brochure 'Een gezonde groei en ontwikkeling van je kind.' De brochures, die gratis te downloaden zijn, belichten voor ouders de belangrijkste aandachtspunten. Stap voor stap worden ze meegenomen in de voedingsbehoefte van hu kinderen.

(Bron foto: Shutterstock)