Nieuws

Campagnewebsite gericht op voorkomen kanker

Met de campagne 'Samen kanker voorkomen' en bijbehorende site geeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voorlichting over de belangrijke rol van onder meer gezonde voeding bij kankerpreventie.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft nu immers 'ook wetenschappelijk bewezen' dat gezonde voeding, voldoende beweging en een gezond gewicht de kans op kanker verkleinen. Met deze boodschap opent de website Samen Kanker Voorkomen op haar homepage. Meer informatie over de campagne en de initiatiefnemer staat op de site van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en in het nieuwsbericht Gong startsein 'Samen kanker voorkomen' campagne.

Voeding en kanker

In de linkerkolom van de vorige maand gelanceerde site Samen kanker voorkomen is met een muisklik informatie te vinden over beweging, gewicht, voeding, de campagne, enzovoorts. Onder 'Eet gezond' bijvoorbeeld staat dat zoveel mogelijk plantaardige voeding wordt aangeraden en hoe het nuttigen van veel calorierijk voedsel, alcohol, rood en bewerkt vlees (enzovoorts) het risico op diverse soorten kanker kan vergroten. Meer informatie over de relatie tussen de ziekte en voeding biedt de site Voeding & Kanker die vorig jaar mei gelanceerd werd door het Integraal Kankercentrum Nederland (zie ook het bericht Voeding en kanker: wat helpt en wat niet?).


(Bron foto: Pixabay)