Nieuws

Clusius College ontwerpt natuurspeelplaats

Op het Landgoed Willibrordus in Heiloo komt naast buurttuin De BY een natuurspeelplaats. Initiator van dit project is Dorien Reiche, ook de bedenker en projectleider van buurttuin De BY.

Proeve van bekwaamheid

Zo’n twintig vmbo-leerlingen van het Clusius College maken in februari 2015 als Proeve van Bekwaamheid een schetsontwerp, een moodboard en een maquette voor de natuurspeelplaats. Ook hoort er een begroting bij voor de benodigde materialen en arbeidskosten. Fred Greuter, docent TPL van het Clusius College is de organisator van deze Proeve. Hij organiseerde vorig schooljaar ook al een PvB op het Landgoed Willibrordus en werd geraakt door de energie en enthousiasme van de leerlingen, terwijl ze op het Landgoed Willibrordus aan het werk waren.

Inventarisatie

Voor inspiratie ten behoeve van dit project gaan de leerlingen eerst op excursie naar een andere natuurspeeltuin. Ook zijn er gesprekken met buurtbewoners en kinderen om hun wensen te inventariseren. De vmbo-leerlingen werken in tweetallen en houden een logboek bij zodat ieders aandeel aan het project inzichtelijk zal zijn. Het resultaat, de ontwerpen, worden in maart 2015 door de leerlingen gepresenteerd aan de buurtbewoners, kinderen en de burgemeester van Heiloo.


Contact

Ans Koster, Clusius College


(Bron foto: Clusius College)