Nieuws

Comeback van boerencampings door Corona

Voordat de zomervakantie daadwerkelijk is begonnen, zijn de meeste boerencampings al volgeboekt. Het aantal donateurs van de brancheorganisatie verviervoudigde de afgelopen maanden. Door Corona vinden veel mensen het prettiger om dicht bij huis op vakantie te gaan.

In het artikel Corona zorgt voor run op boerencampings constateert woordvoerder Bas van Mill van Stichting Vrije Recreatie (SVR), dat boerencampings door het hele land deze zomer zullen volstromen. Voor de SVR-boeren begon het seizoen teleurstellend, maar door deze ontwikkeling wordt een hoopgevende inhaalslag gemaakt. Voor Nederlanders is het een mooie gelegenheid om hernieuwd kennis te maken met hun land.

Donateurs

Voor sommige SVR-campings moet je lid zijn van de SVR. Dit geldt echter niet voor alle campings. Met een lidmaatschap kun je wel korting krijgen. Het afgelopen jaar is het aantal donateurs verviervoudigd.

Hoewel populaire Europese vakantielanden om ons heen hun grenzen weer hebben geopend, kiezen veel Nederlanders er toch voor om in eigen land op vakantie te gaan. Volgens Mill komt dit voort uit angst.

Investeren in camping

Een aantal boeren die net hebben geïnvesteerd in een boerencamping zien dit jaar een bezetting die ze pas over vijf jaar hadden verwacht. De boerencampings die al langer bestaan, investeren dit jaar vooral in privésanitair en marketing. Dit is een goed moment om gasten aan je te binden.

Op verzoek van Vekabo helpen veel gemeenten ook een handje mee door maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de toeristenstroom op campings zo goed mogelijk opgevangen kan worden. Steeds meer gemeenten stellen extra campingplaatsen beschikbaar en staan toe dat campings ook in de winter open mogen zijn.

Omzetcompensatie

Vekabo vindt dat de boeren die schade hebben geleden door de late start van het seizoen door Corona een omzetcompensatie moeten krijgen. Dit blijkt vaak een lastig verhaal. Hopelijk blijft de schade beperkt door de toegenomen en hernieuwde belangstelling voor de boerencampings.

(Bron foto: Shutterstock)