Nieuws
Coronacrisis zorgt voor minder voedselverspilling

Tijdens de coronacrisis werd door een deel van de Nederlandse consumenten minder voedsel verspild. Uit een onderzoek blijkt dat mensen bij het kopen, koken en bewaren van voedsel tijdens de crisis vaak wat planmatiger te werk gaan waardoor ze minder voedsel hoeven weg te gooien.
false
false
Publicaties
(3) Evenveel of minder voedselverspilling bij consumenten thuis door COVID-19 Factsheet Wageningen University & Research juli 2020
COVID-19 als Kantelpunt : Hoe de crisis verbindt en de voedseltransitie kan versnellen, Impact Hub Amsterdam juli 2020
Factsheet voedselverspilling bij huishoudens in Nederland (2019) Rapport Voedingscentrum, 2019
Links
(3)Minder voedsel verspild tijdens COVID-19 crisis, Samen tegen de voedselverspilling 2 juli 2020
COVID-19 en de effecten op voedselverspilling bij Nederlandse consumenten, Project Wageningen Food & Biobased Research
Voedselverspilling, target="_blank" dossier Groen Kennisnet