Nieuws

Covidproof recreëren: hoe doe je dat in Nederland?

Samenvatting
  • Onderwerp
    Covidproof recreëren
  • Interessant voor
    Multifunctionele Landbouwer
Bekijk de bronnen
De natuurgebieden in Nederland staan sinds het begin van de pandemie onder zeer hoge recreatiedruk. De grootste uitdagingen? Drukte op de fietspaden, overvolle parkeerplaatsen en veel achtergelaten afval. Hoe en waar kun je in Nederland – op een voor de natuur verantwoorde manier – recreëren deze (na)zomer? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

1. Natuurgebieden in Nederland

Onze eigen natuur blijft op nummer één staan in de lijst van veilige recreatiemogelijkheden. Bewegen is gezond en blijft een van de constante adviezen vanuit de overheid. De beheerders van onze natuurgebieden hebben geleerd van vorig jaar en spelen in op eventuele drukte. Hiervoor gebruiken verschillende provincies druktemeters die je vooraf online kunt checken. Een handige manier om de vele wandel- en fietsgebieden van Nederland op vellige wijze te verkennen!

2. Het boerderijleven ontdekken

Als agrarisch ondernemer wil je tijdens een vakantie het boerderijleven juist even achter je laten. Maar er zijn veel boerderijen die in de zomerperiode hun land en faciliteiten beschikbaar stellen en leuke activiteiten aanbieden. Kamperen, picknicken of recreëren bij de boer zijn populaire activiteiten voor burgers. De agenda van ‘Boeren en Tuinders pakken uit (deze zomer)’ staat vol met leuke en vooral veilige activiteiten op het boerenerf.

3. Bed and Breakfast

Leuk die dagtripjes, maar we willen eigenlijk gewoon écht het vakantiegevoel ervaren. Wanneer je een huisje, bungalow of stacaravan weet te bemachtigen met eigen toiletvoorzieningen zit je veilig en ben je even lekker weg. Bed and Breakfast-locaties zijn erg populair. En sommige liggen op bijzondere plekken midden in de natuur, bijvoorbeeld in de vorm van tiny houses. Hier heb je geen last van overvolle parken en kun je onbezorgd genieten. Deze bijzondere plekken boek je o.a. via Airbnb.

Ontdek Nederland

We hebben geleerd van vorig jaar, maar we zijn er nog niet. Er wordt van alle Nederlanders gevraagd om zich aan de regels te houden zolang we nog te maken hebben met het coronavirus. Toch zijn er deze zomer veel plekken waar je wél naartoe kunt om lekker even bij te komen, plezier te maken en onbezorgd kunt genieten, zonder daarbij de natuur verder onder druk te zetten.

(Foto: Sebastiaan ter Burg via Flickr)