Nieuws

Cryopreservatie en vriesdrogen van cellen en weefsels

Een nieuw (Engelstalig) boek over cryopreservatie en vriesdrogen is verschenen in de serie "Methods in Molecular Biology". Het geeft voor onderzoek en praktijk informatie en praktische protocollen voor invriezen en vriesdrogen van biologische cellen en weefsels.

Het boek bestaat uit drie delen, die respectievelijk de fundamentele kant, de methoden voor onderzoek en praktische protocollen behandelen. Het laatste deel bevat onder meer hoofdstukken over invriezen van sperma, eicellen en embryo's van verschillende landbouwdiersoorten, te weten runderen, varkens, paarden en pluimvee. Een nieuw hoofdstuk in dit boek over invriezen van sperma van gevogelte is geschreven door onze collega Henri Woelders.

Voor het behoud van genetische diversiteit, en voor andere doeleinden, bij landbouwhuisdieren zijn de hoofdstukken over cryopreservatie van ovariumcortex, stamcellen en weefsels ook belangrijk. Daarnaast bevat het boek een aantal hoofdstukken over cryopreservatie van zaden, pollen en andere soorten kiemplasma van planten.

(Bron foto: CGN)