Nieuws

Cursus Kunstmatige Intelligentie voor Agri & Food

Robot met appel - luchschenF via Shutterstock
Bron foto: luchschenF, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    Cursus AI
  • Interessant voor
    Melkveehouder, Tuinder, Loonwerker, Student
Bekijk alle bronnen
Op 1 november lanceerde de Nederlandse AI Coalitie in samenwerking met Topsector Agri & Food en Groenpact de AI-cursus voor Agri en Food. Dit is de eerste Artificiële Intelligentie-cursus voor de sector Agri en Food. In 11 kennis-sessies krijg je meer inzicht in het begrip Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan in de agri & food sector.

Kunstmatige intelligentie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven, en ook in de beroepspraktijk liggen er veel kansen om computerkracht in te zetten om efficiënter en duurzamer te gaan werken. De topsector Agri & Food en Groenpact hebben de handen ineengeslagen met de Nederlandse AI Coalitie om een gratis online cursus te ontwikkelen over deze kansrijke verzameling aan technologieën.

Aan de slag met AI

De cursus is zo opgezet dat je al vrij snel bij inspirerende praktijkvoorbeelden en werkbare oplossingen terecht komt. Hierdoor ontdek je al snel wat AI voor je kan betekenen en – niet onbelangrijk – waar je AI beter niet voor in kan zetten. De grenzen aan de technologie en de ethische aspecten komen daarbij ook aan bod en krijg je een eerlijk verhaal.

De opzet

Deze cursus heeft 11 hoofdstukken en is volledig kostenloos te volgen. Door de afwisseling tussen filmpjes, stellingen, prikkelende teksten en heldere infographics is er rekening gehouden met de verschillende manieren van leren. Ook wordt iedere kans aangegrepen om te laten zien hoe slimme robots, sensoren en algoritmes in de praktijk toegepast worden. In deze cursus zul je o.a. voorbeelden van Smart Farming, Precisielandbouw, Machine Learning en oogstmachines in de praktijk zien.