Nieuws

De week van de Teek: zet in op systematische controle

teek op groen blad - Erik Karits via pixabay
Bron foto: Erik Karits, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    de week van de teek
  • Interessant voor
    werknemers in de groene sector
Bekijk de bronnen
In de week van 17 tot en met 21 april 2023 vindt de jaarlijkse week van de teek plaats. Tijdens deze week vragen 25 samenwerkende organisaties uit onder andere de groene sector extra aandacht voor de preventie en risico’s van tekenbeten.

Als je werkt in de groene sector loop je meer kans om gebeten te worden door teken. Dit is niet zonder risico. Teken kunnen met hun beet verschillende ziekten, zoals Lyme en tekenencefalitis overdragen.

Systematisch controleren

Het risico op een infectie kun je verkleinen. Hiervoor is het belangrijk dat je jezelf na elk bezoek aan het groen systematisch controleert. Hoe je dat doet? Stigas legt het je met deze video stap voor stap uit.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Systematische tekencontrole

Bron: Stigas

Maatregelen op de werkvloer

Naast systematische controle kunnen er ook ander maatregelen genomen worden om mensen in het groene werkveld te beschermen tegen tekenbeten en bijkomende ziekten. In deze informatiebrochure staat een aantal maatregelen die door werkgever en werknemer genomen kunnen worden om het risico op tekenbeten te verkleinen.