Digitaal college over de voedselketen
Je kunt je afvragen hoe het kan dat je het hele jaar mandarijnen kunt eten? Of waar een pistoletje met Franse brie vandaan komt? Annet Roodenburg, lector Voeding & Gezondheid van HAS Hogeschool, is geïnteresseerd in de voedselketen. Wat doen bedrijven in de voedselketen om hun aanbod gezonder te maken? Wat is hun rol in de keten? Wie bepaalt wat er op de schappen in de supermarkt staat? En op basis waarvan maak jij als consument keuzes?
Online college
Vandaag, maandag 17 oktober, geeft ze tussen 15.00 en 16.00 uur een digitaal college dat online te volgen is over die keten met als leidende vraag 'Wie bepaalt er wat er in mijn winkelwagentje ligt?'. Het college sluit aan op de blog 'HAS Voedseldialoog' waarin ze via interviews met verschillende spelers uit de keten de complexiteit van de voedselketen verkent. Wat kunnen bedrijven, overheid en consumenten die een rol spelen in die keten, doen om een gezonde voedselkeuze makkelijker te maken?
(Bron foto: Thinkstock)