Nieuws
Doorbraak van vleesloze hamburger

2019 was het jaar van de doorbraak van de vleesloze hamburger. Die vleesloze burger blijkt vooral te worden gegeten door flexitariërs voor wie klimaatoverwegingen belangrijke motieven zijn. Uit onderzoek blijkt dat bij de productie van vleesvervangers minder broeikasgassen wordt uitstoten dan bij rundvlees.
false
false
Publicaties
(4)Het jaar van de vleesloze burger artikel VeeteeltVlees februari 2020
Kwantificering van de effecten van verschillende maatregelen op de voetafdruk van de nederlandse voedselconsumptie, Planbureau voor de Leefomgeving 201
Naar een nieuwe balans in ons (eiwit)dieet : consumentenkijk op vleesvervangers en kweekvlees, Wageningen Economic Research 2018
Milieueffecten van vlees en vleesvervangers, rapport Blonk Consultants 2017
Links
(2)Veranderend target="_blank" eetpatroon, dossier Groen Kennisnet
target="_blank"