Nieuws

Dossier Klimaatverandering

Het wordt warmer en natter in Nederland. Wereldwijd verandert het klimaat. Er zijn duizenden onderzoekspublicaties over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Je vindt een selectie van deze publicaties in een nieuw dossier op Groen Kennisnet.

Voor het samenstellen van het dossier werkte Groen Kennisnet samen met de onderzoeksprogramma’s naar klimaatverandering, Kennis voor Klimaat (KvK) en Klimaat voor Ruimte (KvR). Alle publicaties van deze onderzoekprogramma’s zijn opgenomen in een database van Wageningen UR Library. In het nieuwe dossier is ook doorgelinkt naar de rubriek scholierendossier van het onderzoeksprogramma 'Klimaat voor Ruimte'. In deze rubriek is informatie en documentatie beschikbaar voor scholieren die een werkstuk willen maken over de werking van het klimaat en het onderzoek naar klimaatverandering. De rubriek bestaat uit een wegwijzer, achtergrondinformatie over het klimaat en verwijzingen naar andere websites.

Thema's

Het nieuwe Groen Kennisnet-dossier Klimaatverandering bevat een selectie publicaties over onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Het betreft onder andere boeken, brochures, wetenschappelijke artikelen en presentaties. De selectie is geordend in negen thema's: waterveiligheid, zoet water, platteland, stadsklimaat, infrastructuur, projecties en klimaatscenario's, governance en adaptie, instrumenten voor klimaatbeleid en mitigatie. Elk thema wordt geïntroduceerd met een video. Via links zijn ook de niet in deze selectie opgenomen publicaties per thema te vinden.

(Bron foto: Pixabay)

Publicaties

(1)

Links

(2)