Nieuws

E-module fotosynthese beschikbaar

Een introductiecursus die de basisprincipe van fotosynthese uitlegt, is online beschikbaar via een e-module. De Engelstalige cursus is bedoeld voor bachelorstudenten in het hoger onderwijs.

De introductiecursus fotosynthese is door Wageningen University & Research ontwikkeld voor 1e en 2e-jaars bachelorstudenten in het hoger onderwijs. De cursus legt de basisprincipes van fotosynthese uit. Aan de orde komen onder andere morfologie, pigmenten, fotosynthese, atp-synthese, suiker en zetmeel.

Biosolar cells

De cursus is ontwikkeld binnen het project 'Towards Biosolar Cells', een project dat gericht is op de verbetering van het systeem waarmee planten, algen en sommige bacteriën de energie uit zonlicht vastleggen. Binnen het project ontstond de vraag naar een een online module waarin de basisprincipes van fotosynthese worden uitgelegd..

Kennis

De module wordt op Wageningen University gebruikt als aanvullend en ondersteunend materiaal in verschillende vakken zoals de vakken 'Structuur en Functie van planten'en 'Biologie van de Plant'. Daarnaast wordt de module ook binnen de masterfase gebruikt om lacunes in kennis bij te spijkeren.

De Engelstalige module is vrij toegankelijk.

(Bron foto: Pixabay)