Nieuws

Een jaar Corona: wat is er op Groen Kennisnet veranderd?

Samenvatting
  • Onderwerp
    Veranderingen Groen Kennisnet Coronatijd
  • Interessant voor
    Akkerbouwer, Melkveehouder, Varkenshouder, Pluimveehouder, Glastuinder, Vollegrondstuinder, Food professional, Visser en kweker, Grond- en Loonwerker, Hovenier/Groenvoorziener, Terreinbeheerder, Multifunctionele landbouwer
Bekijk de bronnen
Nog nooit was het aantal downloads zo hoog en was onze agenda zo goed gevuld met online bijeenkomsten en webinars. Een overzicht van in het oog springende veranderingen sinds maart 2020.

De meest gebruikte functionaliteit van Groen Kennisnet is de kennisbank. In die kennisbank vind je als bezoeker bronnen zoals achtergrondartikelen, rapporten, video’s en factsheets over verschillende onderwerpen binnen het groene domein. In het eerste kwartaal van 2021 hebben de gebruikers van Groen Kennisnet via de kennisbank 2,7 miljoen artikelen of andere informatiebonnen gedownload. Dat is fors hoger dan het eerste kwartaal van 2019. In dat jaar waren er ‘slechts’ 1,4 miljoen documenten gedownload in het eerste kwartaal..

Agenda

Ook de agenda van Groen Kennisnet ziet er tegenwoordig anders uit. De bijeenkomsten, themadagen, workshops en cursussen hebben grotendeels plaatsgemaakt voor de online evenementen. Dit zijn webinars, teams-bijeenkomsten, online cursussen of zelfs hele themadagen die vanuit huis – en vaak gratis – bezocht kunnen worden. Bekijk de agenda om te zien wat er binnenkort allemaal aan komt.

Digitaal leermateriaal

Om docenten te ondersteunen bij de snelle omschakeling naar digitaal onderwijs hebben we een overzichtspagina gemaakt met leermateriaal voor afstandleren. Bij ieder thema binnen het groene domein hebben we het beste materiaal voor je geselecteerd. Op de pagina Digitaal leermateriaal vind je het overzicht van vrij toegankelijk digitaal lesmateriaal zoals wiki's, dossiers en lesbrieven.

Webinars

Dat het aantal webinars is toegenomen, is ook goed terug te zien in de kennisbank. Tussen 2014 en 2018 zijn er in totaal slechts 10 webinars in de database opgenomen. In 2020 zijn er maar liefst 82 webinars in de kennisbank opgenomen. En 2021 ligt goed op koers dit record te verbreken. Het redactieteam van Groen Kennisnet voegde ruim 50 webinars toe in het eerste kwartaal van dit jaar. Alle webinars kun je terugvinden in deze zoekbox.

Video materiaal

Geen tijd om een heel webinar te kijken? Geen probleem. We hebben namelijk ook afspeellijsten op YouTube met vaak kortere video’s over verschillende onderwerpen in het groene domein. Bijvoorbeeld over de bestrijding van de Japanse duizendknoop, het beschermen van weidevogels, het aanleggen van voedselbossen of hoe kringlooplandbouw werkt. Ideaal ter inspiratie, voor het gebruik in het groene onderwijs of als je veel wilt weten in een korte tijd.

(Bron foto: Tumisu via Pixabay)