Nieuws

Eerste CAC show gehouden voor Nederlandse hondenrassen

Op 29 juni 2013 werd de eerste CAC show gehouden voor de Nederlandse hondenrassen.

CAC staat voor Certificat d"Apitude au Championnat, een kampioenschapsprijs die door de Raad van Beheer op kampioenschapstentoonstellingen en kampioensclubmatches beschikbaar gesteld word aan de beste reu en beste teef van elk ras. Tijdens de show waren er de gebruikelijke keuringen binnen de rassen maar er werden ook de beste honden van de show gekozen in verschillende leeftijdcategorieën. SZH voorzitter Geert Boink, reikte deze dag de prijs uit voor beste fokkerijgroep aan de kennel "Van de Zwarte Bellen Hoeve" van het Nederlands Kooikerhondje.

Samenwerkingsverband Nederlandse Hondenrassen

Aanleiding om meer samenwerking op te zoeken was het gezamenlijk podium dat de oorspronkelijke Nederlandse hondenrassen kregen in 2011 tijdens de Eurodog show. Dit motiveerde om als 'platform' meerdere activiteiten samen op te pakken. De CAC show is er daar één van.

Onderlinge samenwerking van verschillende rasorganisaties binnen een soort van zeldzame huisdierrassen juicht de SZH toe. De SZH faciliteert al langer de ‘kleine fokkerij groepering rundvee’ (KFG) in een half jaarlijks overleg tussen de rasverenigingen, en hoopt op een net zo succesvolle samenwerking met het samenwerkingsverband Nederlandse Hondenrassen.

Contact

SZH


(Bron foto: Pixabay)