Nieuws

Eerste compleet ingevulde mbo-startpagina gereed

De eerste compleet gevulde mbo-startpagina is gereed. Al meer dan vijf jaar maken vmbo- en mbo-docenten gebruik van startpagina’s op Groen Kennisnet. De startpagina’s worden gebruikt om eenvoudig leermiddelen voor diverse opleidingen te vinden. Met de komst van het nieuwe examenprogramma voor het vmbo en de herziene kwalificatiestructuur voor het mbo vragen docenten om een herziening van de startpagina’s.

Naast de indeling conform de nieuwe kwalificaties en examens worden de startpagina’s opnieuw vormgegeven. Het Ontwikkelcentrum heeft samen met docenten uit de AOC’s, onderwijskundigen en studenten voor iedere startpagina de indeling en de thema’s per profiel bepaald. Naast lesmiddelen die bij een bepaald profiel horen, vind je op de nieuwe startpagina’s onder andere verwijzingen naar overstijgende thema’s als duurzaamheid, taal en ondernemerschap. Het materiaal dat te vinden is, variëert van complete leereenheden, arrangementen, opdrachten, toetsen tot video’s. Met de zoekfunctie op elke startpagina vind je gemakkelijk educatief materiaal in de collectie van jouw vakgebied.

Begin 2016 staan als eerste de herziene mbo-startpagina’s klaar. De indeling naar de vier groene profielmodules en dertien keuzevakken voor het vmbo wordt vervolgens gerealiseerd. Benieuwd hoe de eerste nieuwe mbo-startpagina eruit ziet? Klik hier, kijk mee en geef je feedback op de docentenportal van het Ontwikkelcentrum.

(Bron foto: Ontwikkelcentrum)