Nieuws

Eerste video Zakendoen NextGen online

Volgende week, op 10 juni, is de officiële presentatie van Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen. Om de spanning alvast een beetje op te bouwen, geeft het Ontwikkelcentrum je alvast een sneak peek in het materiaal.

Jonge ondernemers

Om aan de ambitie van het onderwijsveld te voldoen om jongeren anno 2015 behalve beroepsvaardigheden en kennis ook ondernemerschap bij te brengen, heeft het Ontwikkelcentrum de afgelopen maanden samen met Marga Hoek, ondernemers, onderwijsprofessionals en studenten aan de vertaling van 'Zakendoen in de Nieuwe Economie' naar het mbo gewerkt.

Actief ontwikkelen met NextGen

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen is een lespakket waarmee mbo-studenten hun 21st century skills actief ontwikkelen en worden klaargestoomd voor hun toekomst in de nieuwe economie. Het materiaal is blended en heeft een interactieve opzet. Naast 150 pagina’s aan inspiratie en innovatie gaat NextGen online verder. In de digitale omgeving zijn tientallen opdrachten, aansprekende voorbeelden en video’s te vinden. Ook wordt de docent optimaal gefaciliteerd met docenteninstructies- en training en een online vraagbaak.

Alle informatie over dit lespakket is op zakendoennextgen.nl te vinden. Weten hoe zo’n inspirerende video er uit ziet? Bekijk dan de video hieronder.


Contact

Bianca van Westerhuis, Ontwikkelcentrum


(Bron foto: Ontwikkelcentrum)