Nieuws
Effecten van CO₂-gehaltes op pootgoedkwaliteit

Een hoge CO₂-concentratie tijdens de bewaring van aardappelen betekent niet altijd dat de kwaliteit van pootaardappelen negatief wordt beïnvloed. Onder sommige omstandigheden zorgt een hoger CO₂-gehalte juist voor doorbreking van de kiemrust of het verbeteren van de kieming.
false
Publicaties
(4)Literatuurstudie effect hoge CO₂-concentratie op pootgoedkwaliteit, rapport Wageningen Food & Biobased Research, 2018
Aardappelen bewaren zonder problemen, artikel Management&techniek, 2014
CO₂ in geventileerde bewaarplaatsen, rapport Wageningen UR Food & Biobased Research, 2012
CO₂-afzuiging voorkomt een slechte bakkwaliteit, artikel Landbouwmechanisatie, 2010
Links
(2)Pootgoedteelt - CIV Akkerbouw, Wiki Groen Kennisnet
Aardappelbewaring, target="_blank" dossier Groen Kennisnet