Nieuws

Films over gebruik apparatuur in kassen

Krijgen mijn planten genoeg licht? Hoeveel meststoffen gaan richting mijn planten en hebben ze het warm genoeg? Meters geven op dit soort vragen antwoord. In het kader van het project GreenSense is het gebruik van diverse meters gefilmd.

In de filmpjes wordt getoond hoe diverse meters gebruikt kunnen worden ten behoeve van betere condities voor planten in de kas.

Gevoeligheid planten

In een van de filmpjes is te zien dat een blad van een plant waarop een infrarood-camera staat gericht direct ‘verkleurt’ na aanraking door een mens. De software zet onder meer warmte om in kleuren waarbij wit warmer is dan bijvoorbeeld de kleur rood. Het blad wordt verwarmd na aanraking en kleurt wit. Wordt de plant bespoten dan kleuren de bladeren blauw (de kleur van de pot en kouder dan de kleur rood).

GreenSense

De films zijn het resultaat van het GreenSense-project. Klik rechts onder Downloads voor de video's (waaronder ook een video over de wijze waarop het onderwijs participeert in GreenSense).

Eerder berichtte GroenKennisnet al over het GreenSense-project in het artikel ‘WebQuests: ‘praten’ met planten’. Het project is een KIGO-project (Regeling Kennisverspreiding en Innovatie Groen Onderwijs). Op basis van dit project heeft AgriHolland ook webquests gebaseerd voor het basisonderwijs, vmbo en mbo (zie link artikel Groen Kennisnet).


(Bron foto: Thinkstock)