Nieuws

Fokkersclub presenteert zich op open dag Nederlands Landvarken

In september 2014 heeft een kleinere club enthousiastelingen vanuit SZH het initiatief genomen voor het verder vorm en inhoud geven aan de instandhouding van het Nederlands Landvarken. Op zaterdag 18 april a.s. zal de Fokkersclub Nederlands Landvarken zich presenteren, én zijn er biggen verkrijgbaar.

Op zaterdag 18 april is iedereen welkom op het bedrijf van Bert Selman in Aalten om kennis te maken met de nieuwe Fokkersclub en enkele zeugen en biggen van het Nederlands Landras te bewonderen. Bert Selman is een al vele jaren een fokker van het Nederlands landvarken en heeft nog raszuivere zeugen op zijn bedrijf. Voor de mensen die zich gemeld hebben om een Nederlands landvarken te gaan houden is er de mogelijkheid om de biggen in ontvangst te nemen. Ook zullen deze middag een dierenarts en een toeleverancier ingaan op het hobbymatig houden van het Nederlands Landvarken. Aansluitend en tussendoor is er de mogelijkheid tot bezichtiging van Nederlands Landvarken o.l.v. Bert Selman.

De middag duurt van 13.00 tot 15.00 uur en wordt gehouden op Brassendijk 4 te Aalten

Geïnteresseerden in het Nederlands Landvarken zijn welkom, en kunnen ook terecht op de website van het Nederlands Landvarken.

Contact

SZH


(Bron foto: Taks)