Nieuws

FoodProfiler App laat zien wat je eet

Wat voor type eter ben je? Kies je voor gezond of milieubewust? Hoeveel groente eet je? De app FoodProfiler geeft je inzicht in je eetpatroon. En de app levert waardevolle informatie op voor onderzoekers en beleidsmakers.

Met de FoodProfiler App, die ontwikkeld is door Wageningen UR, ontdekken gebruikers welk type eter ze zijn. De app registreert je eetgedrag: Wat heb je gisteravond gegeten? Hoe laat nam je nog een biertje? Hoe vaak eet je groenten of fruit? De app kan je laten zien dat je misschien wel meer groente eet dan gemiddeld, of juist niet. En mogelijk zijn de keuzes die je maakt, heel goed voor het milieu, of voor dierenwelzijn. Nadat je de app ongeveer twee weken gebruikt hebt, laat de app je zien wat je consumptiepatroon is. Eet je echt wel gezond? Waar zou je nog aandacht aan zou kunnen besteden?

Onderzoeksgegevens

De app levert bovendien veel gegevens op voor wetenschappers en beleidsmakers. De gegevens kunnen ze gebruiken om de gezondheid en duurzaamheid van de maatschappij te optimaliseren. En overheid en bedrijfsleven kunnen productontwikkeling mogelijk beter afstemmen op de behoeften van de consument. Omdat de app direct veel informatie oplevert via 'near time registratie' kunnen die gegevens waardvol zijn. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe betrouwbaarder de inzichten die het oplevert.

De app is op 25 augustus gelanceerd en beschikbaar via de Appstores: iTunes (voor iOs) en Google Play (voor Android).

(Bron foto: Still uit promotiefilm)