Nieuws

Forse stijging gebruik Groen Kennisnet

Het gebruik van Groen Kennisnet stijgt fors. In het eerste half jaar van 2020 werden er bijna vier miljoen documenten gedownload vanaf het kennisplatform. Dat is een groei van ruim 54 procent ten opzichte van 2019. Ook het aantal paginaweergaven en bezoekers nam aanzienlijk toe.

De groei in het gebruik van Groen Kennisnet is zichtbaar in het aantal unieke bezoekers, het aantal paginaweergaven en het aantal downloads. “De cijfers laten zien dat mensen ons weten te vinden en dat we voldoen in een duidelijke kennisbehoefte” zegt Rikus Marring, programmaleider GKN3.0. “Het aantal kennisitems in Groen Kennisnet groeit, dat draagt bij aan de toename. En de huidige Covid19-periode zorgt natuurlijk ook voor meer gebruik.”

Een overzicht van de meest gedownloade items die te vinden zijn in de kennisbank.

Aantal downloads

Totaal (artikelen, kennisitems, rapporten, factsheets, enz)

Eerste half jaar 2020

3.950.856

Eerste half jaar 2019

2.562.633

Nieuw platform GKN 3.0

Sinds december 2019 wordt gewerkt aan een nieuwe opzet voor het kennisplatform om het moderner, interactiever en overzichtelijker te maken. Het nieuwe platform richt zich op een brede groep gebruikers binnen de groene sector, waaronder onderwijs en onderzoek. Ten opzichte van de huidige situatie, verbreedt het zich door specifiek aandacht te besteden aan de (kennis)behoefte van professionals uit de agrarische en visserijsectoren, zoals boeren, tuinders, hoveniers, beheerders van groen en landschap, vissers, erfbetreders, adviesdiensten, leveranciers en afnemers. Marring: “hiermee leveren we onze bijdrage aan duurzame innovatie, we verbinden mensen en kennis om zo verandering in de praktijk te realiseren”.

Meer informatie over GKN 3.0? Ga naar de pagina 'Groen Kennisnet beweegt vooruit'

(Bron foto: John Schnobrich via Unsplash)

Links

(1)