Nieuws

Gastlessen door leerlingen Dier, Gedrag en Ondernemen

Tweedejaars leerlingen van de Dier-opleidingen van Helicon MBO Velp nemen de komende weken een les over van 4 VMBO-scholen in Arnhem en omgeving. Zij geven een gastles over diergezondheid, ethiek en welzijn.

De gastles begint met een introductie over Helicon en de Dier-opleidingen. Daarna zoomen de Helicon-studenten in op één diersoort, bijvoorbeeld koeien, vogels, konijnen, paarden of honden. Het interactieve gedeelte van de gastles past goed bij de onderwijsvisie van Helicon: leren door te doen!

Leerlingen van Maarten van Rossem, Dorenweerd College, Helicon VMBO Kesteren, het Rhedens de Tender en Groenhorst VMBO Velp krijgen de gastlessen. De leerlingen van Helicon MBO Velp hebben deze lessen zelf voorbereid om zo hun didactische vaardigheden uit te breiden. Die kunnen ze later goed gebruiken als ze bijvoorbeeld gaan werken als voorlichter in een dierentuin, medewerker bij een dierenspeciaalzaak of bij het starten van een eigen bedrijf. Helicon biedt deze gastlessen aan, omdat de school graag haar passie voor dieren én de natuur deelt met anderen.

(Bron foto: MBO Helicon Velp)