Nieuws

Geslaagde regioleermarkt bij Nordwin College

Als aftrap voor het nieuwe seizoen organiseerde Nordwin College op 1 oktober een regioleermarkt in de centrale ruimte van de school in Leeuwarden.

De regioleermarkt was bedoeld en ingericht als ontmoetingsplaats voor alle betrokkenen bij deze onderwijsvorm. Meer dan 300 studenten gaan er dit schooljaar mee aan de slag. Voor zowel de ondernemers als de studenten een leuke en efficiënte manier om met elkaar in contact te komen. Met 16 standhouders die met elkaar meer dan 100 uitdagende opdrachten presenteerden was er volop keus. Studenten van Life Sciences versterkten het marktgevoel door het verkopen van hun zelf gebakken producten.

Het project Holwerd aan Zee, waar door enthousiaste dorpsbewoners hard wordt gewerkt aan projecten die de leefbaarheid kunnen bevorderen, was aanwezig met een grote stand. Vier studenten Water en Milieu raakten met projectleider Jan Zijlstra aan de praat en gaan de rest van hun schooljaar voor dat project aan de slag. Op de plek waar men vijftig jaar geleden de Waddenzee verder wilden inpolderen, is een plan ontstaan in tegenovergestelde richting, waarbij de natuurlijke dynamiek juist meer ruimte krijgt. De open verbinding die ontstaat van zout naar zoet water als er een gat in de dijk wordt gemaakt is een prachtige uitdaging.

De Kenniswerkplaats Noord-Oost Frieslân in Burgum, het Ecomunitypark in Oosterwolde en het samenwerkingsverband Fiks zijn belangrijke opdrachtgevers die laten zien dat er veel ontwikkelingen zijn in Fryslân waar de studenten prima aan de slag kunnen.

Er zijn goede contacten gelegd die gaan leiden tot nuttige, leerzame en memorabele projecten.

(Bron foto's: Nordwin College)